Nybörjarkurs i vindsurfing med Dynamic Windsurfing utrustning - 2 dagar

Adress: Smedsuddsvägen i Rålambshovsparken, 74695 Skokloster Visa karta

Adress: Smedsuddsvägen i Rålambshovsparken, 74695 Skokloster

Vi erbjuder lättillgänglig och säker vindsurfing, En rolig och fartfylld vattensport som utövas på en bräda med ett segel. Upplev samspelet med naturens krafter när du susar ljudlöst genom vattnet. Tillsammans med våra erfarna instruktörer får du bästa förutsättningar för att utveckla din vindsurfingpassion.

Vem kan delta på nybörjarkurs
Våra nybörjarkurser är öppna för alla (barn under 12 år kräver mer uppmärksamhet därför erbjuder vi privatkurser till reducerat pris för dem). Nästan alla hinner lära sig grunderna och klarar vindsurfa på XL-brädformen efter en två-dagars kurs.

Vad ingår
Dynamic Windsurfing brädor och segel inklusive våtdräkt och flytväst ingår, du behöver bara ta med handduk och badkläder att ha under våtdräkten.
Dynamic Windsurfing är en patenterad vindsurfingbräda med ökad funktionalitet. Justera brädform och segelstorlek utifrån utövare, surfställe och rådande väder för aktiv och omväxlande vindsurfing i harmoni med naturen

Kursinnehåll
Kursen börjar med ett teoripass om seglingsteori, säkerhet och grundläggande teknik. Deltagarna får på land prova på att hantera seglet och träna de grundläggande teknikerna. Kursen baseras på DW Education System och är första nivån av 5 i utbildningssystemet.
Efter ombyte till våtdräkt och flytväst i vår container, praktik på Riddarfjärden tillsammans med instruktör. Vi kör alltid första delen (teoridelen) på våra kurser oavsett väderförhållanden, I undantagsfall (om det då praktiken ska genomföras är åska, stiltje eller storm) ställs praktiska delen av kursen in och genomförs vid annat tillfälle enl. ö.k. I övrigt är vädret av mindre betydelse då våtdräkten i kombination med att man håller igång gör att man sällan fryser.

2 dagars kurs lördag + söndag kl 10-13

Visa mer

Om denna aktivitet

Vandrarhem

STF Vandrarhem Stockholm/Zinkensdamm

Avstånd: 1,7 km
Ett personligt och trivsamt vandrarhem beläget på Södermalm - välkänt för sina restauranger, caféer, barer, teatrar, konstgallerier, små butiker och den speciella söderatmosfären!
Hotell

Långholmen Hotell

Avstånd: 563 meter
På Långholmen Hotell blir din vistelse aldrig långrandig och är något för dig som efterlyser en annorlunda och historiskt intressant konferens och vistelse. Långholmen har en gång varit fängelse men är numera en inspirerande och avkopplande miljö.
Vandrarhem

Långholmen Vandrarhem (STF)

Avstånd: 556 meter
Långholmens Vandrarhem är Stockholms mest fängslande. Här bor du i de ursprungliga men i dag fräscht renoverade fängelsecellerna på Kronohäktet.
Build: 2020-02-21 20:00:30, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-8017.cbischannel-27247.v1 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails