Puss & Snusk - OURWAY Tours

Adress: Stockholm Datum: Lördag 9 sep 2017 - lördag 18 nov 2017 Visa karta

Adress: Stockholm

Livsöden, historia och skvaller får Gamla Stan att komma till liv… Följ med på en unik stadsvandring - fylld med Puss & Snusk!

Älskarinnor möter ”kärleken” och famösa, lösaktiga kvinnor kommer med skamlösa förslag till män av rang med välfylld pengabörs. Barnbördshus och sjukstugor är fullbelagda då sjukdomar av allehanda slag härjar bland stadens medborgare...

Följ med oss på en resa till svunna tider i den gamla staden, där människor uthärdade ett liv i motgång men tidvis också gladdes tillsammans med vänner; man åt, drack och dansade på stadens många krogar. Bedragna män ruvar på hämnd och knipsluga bondfångare ser sin chans att lura av folk en och annan krona, i en stad fylld av vinddrivna figurer blandat med allsköns sorglösa individer som tar livet med en klackspark.
Turen avslutas på Riddarholmen, denna vackra men obebodda och sällan besökta ö, vars historia berättar om munkars liv i celibat, kungligheters skandaler och det ”vanliga” folkets hårda levnadsvillkor. Tänk att två ord och en vandring kan rymma så mycket av Stockholms historia!

Längd: 1,5h

Avgår 2017: 21 januari - 29 april: Ojämna veckor, lördagar klockan 16.00 13 maj - 23 september: Ojämna veckor, lördagar klockan 16.30 7 oktober - 18 november: Ojämna veckor, lördagar klockan 16.00 Undantag: 24 juni.

Vänligen notera att turen avgår klockan 16.00 mellan oktober - april

Pris: Vuxen 160kr / Barn (6-18 år) 80kr / Studerande 120kr / Senior 120kr

Minimum / Maximum deltagare: 1 / 25

Ingår: Guidad promenad på svenska.

Övrig information / Vänligen notera: Vänligen notera att denna tur är 1,5 timmar från maj till september och 1 timme från oktober till april. Bekväma skor, kläder efter väder och en vattenflaska rekommenderas.
Vänligen notera att turen avgår klockan 16.00 mellan oktober - april

Utgår ifrån: Stortorget, Gamla Stan.

Show more

Boka nu - välj startdatum och produkt

Aktivitet Totalt pris
Loading
Hotell

Lady Hamilton Hotel

Avstånd: 124 meter
Lady Hamilton Hotel är ett genuint personligt, feminint och romantiskt hotell med ett fantastiskt läge bredvid Stockholms Slott i Gamla Stan och härifrån finns det mesta inom bekvämt promenadavstånd.
Hotell

Lord Nelson Hotel

Avstånd: 90 meter
Lord Nelson Hotel är ett intimt, familjärt och trevligt hotell beläget mitt i Gamla Stan i Stockholm. Hotellet har nära till stadens alla attraktioner och sevärdheter och ligger på promenadavstånd från Centralstationen.
Hotell

Victory Hotel

Avstånd: 199 meter
Victory Hotel är ett personligt hotell i Gamla Stan. Själva hotellet är en sevärdhet i sig. Det innehåller nämligen en unik, privat samling av marina antikviteter, utvalda av samlaren själv, hotellets ägare.