Stockholms Hjärta - OURWAY Tours

Adress: Stockholm Datum: Lördag 16 sep 2017 - lördag 16 sep 2017 Visa karta

Adress: Stockholm

Följ med oss på upptäcksfärd. Stockholms Hjärta är en stadsvandring i Stockholm som är anpassad för liten som stor!

Vi tar en promenad över Gamla stans kullerstenar där barnen kan springa fritt och leta efter guldfåglar, samtidigt som vi lyssnar till historiska anekdoter. Bland annat berättar vi om så kallade flugmöten (stinkande högar med latrin och sopor). Stanken var outhärdlig och vardagen för de som bebodde kvarteren var obarmhärtigt slitsam och inte alls så glamorös som den ibland kan framställas i litteraturen. Så räkna med en skildring av verkligheten – du kommer knappt att tro dina öron!

Barnen brukar gilla historien om getter som betat på taken och annat som vi i dag knappt kan föreställa oss. Det kommer mer sådant, vi lovar! Vi skildrar hur människor levde i nödtorft och att många stackare av ekonomiska skäl, tvingades flytta ut från staden. Allt det där är historia, ändå lämnar ingen av dessa skildringar någon oberörd. Något som vi också vet intresserar barnen, är berättelser om det Kungliga slottet; om kungar, prinsar och sagolika prinsessor. Här levde man kungligt i högönsklig välmåga, mitt i allt elände.
Stockholm är beläget mellan två vatten och hur slussen kom till och fungerade på den tiden är en spännande historia även för de yngre. Med glimten i ögat, humor och spänning tar vi oss an vår historia och vår äldsta stadsdel. Turen är anpassad för liten som stor så ta med såväl mormor som bror!

Längd: 1h+

Avgår:
16/9 Lördag kl. 11.00

Pris: Vuxen 160kr / Pensionär/Student 120kr / Barn 6-18 år 80kr

Minimum / Maximum deltagare: 1 / 25

Ingår: Guidad promenad på svenska.

Övrig information / Vänligen notera: Vänligen notera att denna tur är 1,5 timmar från maj till september och 1 timme från oktober till april. Bekväma skor, kläder efter väder och en vattenflaska rekommenderas.

Utgår ifrån: Stortorget, Gamla Stan.

Show more

Boka nu - välj startdatum och produkt

Aktivitet Totalt pris
Loading
Hotell

Lady Hamilton Hotel

Avstånd: 124 meter
Lady Hamilton Hotel är ett genuint personligt, feminint och romantiskt hotell med ett fantastiskt läge bredvid Stockholms Slott i Gamla Stan och härifrån finns det mesta inom bekvämt promenadavstånd.
Hotell

Victory Hotel

Avstånd: 196 meter
Victory Hotel är ett personligt hotell i Gamla Stan. Själva hotellet är en sevärdhet i sig. Det innehåller nämligen en unik, privat samling av marina antikviteter, utvalda av samlaren själv, hotellets ägare.
Hotell

Lord Nelson Hotel

Avstånd: 87 meter
Lord Nelson Hotel är ett intimt, familjärt och trevligt hotell beläget mitt i Gamla Stan i Stockholm. Hotellet har nära till stadens alla attraktioner och sevärdheter och ligger på promenadavstånd från Centralstationen.