Kajakpaddling- fortsättningskurs i Roslagen

Datum: Lördag 4 jul 2020 - söndag 13 sep 2020

Kajakpaddling- fortsättningskurs i Roslagen

Fortsättning 1- Framåtpaddling:
Framåtpaddlingsteknik är något vi ibland glömmer bort när vi övar på den perfekta rollen, det snygga höga stödet eller det mest effektiva sveptaget. Vad vi då glömmer bort är att det är den tekniken vi spenderar nästan all vår tid på när vi är ute och paddlar! Kursen lägger mest fokus på just framåtpaddling, då vi under förmiddagen övar på bålrotationen och att få en effektiv och funktionell teknik. Under eftermiddagen repeterar vi styrtag samt övar på självräddningar.Kursmoment: Effektiv och ekonomisk framåtpaddling, bakåtpaddling och stanna, grundläggande styrtag.

Tid: Kl 9.30-16.30.

Datum 2018:
25 juni, 8 juli & 6 augusti

Pris: 1190:-/pers inkl fullt utrustad kajak och våtdräkt.Fortsättning 2 - Teknik
Har du varit ute en del på tur, börjar känna dig bekväm att sitta i en kajak men skulle vilja bli lite bättre på att manövrera din kajak. Vad är egentligen det effektivaste sättet för att få vänt din kajak? Hur gör man nu för att få stöd när en stor våg bryter mot din kajak? Under fortsättning 2 så ligger fokus framförallt på att förbättra olika former av styr- och stödtekniker. Distansen blir inte så lång utan vi fokuserar mer på konceptet ”öva, öva, öva…” I slutet av dagen kommer vi även repetera lite olika räddningsövningarKursmoment: Olika former av manövreringstekniker (sveptag, akterroder, kontring, crossroder m.m) stödtekniker, stävräddning och självräddning.

Tid: Kl 9.30-16.30.

Datum 2018:
2 juli & 23 juli

Pris: 1190:-/pers inkl fullt utrustad kajak och våtdräkt.


Fortsättnings 3 - Säkerhet
Har du någon gång funderat på vad som händer om någon går omkull i gruppen du paddlar med? Vad händer om någon skadar sig eller blir så trött att den inte klarar av att paddla hela vägen tillbaka? Fortsättning 3 är kursen som fokuserar på säkerhet när vi är ute och paddlar. Vilka faror är det vi har där ute och hur undviker vi dem på bästa sätt. Vi fokuserar på saker som rätt förberedelser, bogsering, kamraträddning och självräddning. Detta är en blöt kurs och flera ombyten kan behövas.Kursmoment: Teori och diskussion om hur vi kan minska riskerna vid paddling, bogsering, kantning av kajaken, högt stöd, olika typer av räddningar (kamraträddning, flottöruppgång, stävräddning).

Tid: Kl 9.30-16.30.

Datum 2018:
9 juli

Pris: 1190:-/pers inkl fullt utrustad kajak och våtdräkt.

Visa mer

Boka nu - välj startdatum och produkt

Totalt pris
Välj datum:
Build: 2020-05-29 01:31:24, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-8017.cbischannel-27247.v1 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails